Direktlänk till inlägg 12 oktober 2017

Anlägga land

Av Katta - 12 oktober 2017 16:03

Jag har en väldigt stor tomt och är man smart så kan man nog nyttja den till fullo som jag tyvärr inte gör idag.


Tittade på Sara Bäckemo hade skrivit till en och jag tror jag kommer testa den metoden, för jag vill verkligen inte gräva i nästa vår då jag har annat att göra.


Hennes tips till dem som vill bryta ny mark, och har en yta att jobba med som är verkligt svår, är att täcka ovanifrån. På så sätt förmultnar gräs och ogräs och man behöver inte gräva. Nu är väl inte ytan svår för mig, men den är stor!


 


Det hela är mycket enkelt och går bra att göra även om marken är frusen.

Om man vill ha bäddar i ramar ordnar man bygget först. Därefter täcker du marken med tidningar, kartong eller liknande. Täck ett lite större område än själva ramen så att det inte växer in ogräs i bädden.

Efter detta matar man på med allt möjligt organiskt material du kan komma över. Varva materialet så det blir kompostlikt. Det funkar också fint att till exempel enbart lägga på ett tjockt lager löv eller halm över tidningarna.

Låt sedan täcket ligga kvar under hela vintern. Är man rädd att täcket ska blåsa bort i höst- och vintervindarna kan du lägga över några gamla brädor, kompostgaller, en plåt eller något annat som håller materialet på plats.


Jag tänkte jag skulle köpa en lövblåsare och testa denna metoden nästa vecka. Måste bara bestämma mig om jag ska göra en ram eller om jag gör det till våren istället.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Katta - 13 oktober 2017 08:16


Medans vi väntar på att skoltaxin kommer och ska hämta Simon och köra honom till särskolan så läser vi på om bin. :) Han tycker det är jätte spännande att vi ska skaffa bin nästa år. Jag har också lovat Simon att han också ska få skyddsutrustning och...

Av Katta - 12 oktober 2017 16:26

Av Katta - 12 oktober 2017 08:44


Jag har tänkt i flera år att vi ska skaffa bin och det har inte blivit av. Men nästa år ska det bli av men innan dess så läser jag en hel del om biodling och tittar på youtube-filmer.   Jag har också anmält mig till en biodlingkurs för nybörjare...

Av Katta - 11 oktober 2017 15:23

Välkommen till min blogg!   Jag heter Chatarina men kallas för Katta och nu ser jag hur några rynkar på näsan och utbrister; men bloggen heter ju Mollys Gårdsbutik?! Ni har så rätt, bloggen heter det och det kommer handla om Mollys Gårdsbutik.   ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se